середа, 3 лютого 2016 р.

Сьогодні Дженіс Джоплін виповнилося б 73

Сьогодні Дженіс Джоплін виповнилося б 73
Фото: flashnord.com
73 роки тому народиласяамериканська співачка Дженіс Джоплін, яку називають найкращою білою виконавицею блюзу і однією з найвизначніших вокалісток в історії рок-музики.
Незважаючи на приголомшливий успіх на сцені Джоплін так і не змогла стати щасливою в житті і часто відчувала себе самотньою. Вона намагалася знайти розраду в наркотиках, і це згубне захоплення стало причиною загибелі співачки - 4 жовтня 1970 року її знайшли мертвою в готельному номері.
У 1995 році Дженіс Джоплін була посмертно введена в Зал слави рок-н-ролу, а у 2005 році - удостоєна "Grammy Lifetime Achievement Award" за видатні досягнення. В 2013 році вона отримала зірку на Голлівудській "Алеї слави".
Джоплін займає 46-е місце в списку "50 найвидатніших виконавців всіх часів" журналу Rolling Stone (2004) і 28-е в списку "100 найкращих співаків і співачок всіх часів".
Джоплін також відома своїми висловлюваннями:
"На сцені я займаюся коханням з 25 000 чоловік, а додому повертаюся в повній самоті ..."
"Бути інтелектуалом - значить ставити собі безліч питань, не знаходячи на них відповіді. Широкий спектр ідей не гарантує однодумців. Все, що істинно і має значення, - це твої почуття. Ось що значить для мене музика "
"Бути вільним - складно, але це варте того!"

Немає коментарів:

Дописати коментар